Dah ikhtiar macam-macam
tapi masalah bayi batuk kahak, eczema, ruam
tak ada perubahan?

Saya sharekan cara mudah, selamat, dan berkesan untuk atasi pelbagai jenis masalah pada bayi. 

Dah macam-macam ikhtiar batuk kahak anak still tak baik. Sampai saya ikhtiar dengan Youbaby 3 minit selepas sapuan,
anak saya muntah kahak dan nafas dia kembali normal. Memang recommended.

“Puan Nana”
Kelantan

Bahaya penggunaan steroid pada bayi

Tonton video ini dan lihat betapa mudahnya untuk menghilangkan penyakit dengan hanya beberapa sapuan sahaja.

Sebelum ni anak saya mengalami eczema, dah macam-macam petua dan tips yang saya ikut dan terpaksa guna krim yang ada kandungan steroid. Tapi muka anak saya membengkak dan eczema bertambah teruk disebabkan alahan pada steroid. Sampailah 1 hari adik ipar saya share 1 krim baby youbaby ni kepada saya. Alhamdulillah dalam masa 5 hari bengkak pada muka anak saya makin kurang dan kulit anak saya kembali bersih.

“Puan Lili”
Suri Rumah

Baby Anda Mengalami Masalah dibawah?

Batuk Berkahak?

Anak susah nak bernafas kadang nafas berbunyi. Malam pulak tak dapat tidur sebab hidung sumbat lepastu susu pulak kurang sebab kahak.

Ekzema/Ruam?

Dah macam-macam saya cuba, sampai ubat steroid pun saya pakai. Tapi sekejap je baik lepas tu naik balik. Kadang-kadang lagi bertambah teruk.

Kembung Perut?

Kadang2 susah nak tido lena. Anak asyik meragam je. Kadang stress sebab anak asyik nangis je tak tau apa punca dia. Bagi susu tak nak, tido tak nak kalau tido pun kejap je.

Jaundice/Demam Kuning?

Dah macam-macam petua mak nenek dah cuba, tapi tetap ulang alik ke klinik. Makin risau dibuatnya, sebab kuning susah nak turun kalau turun pun kejap je lepas tu naik balik.

Tantrum/Tidur tak lena

Kadang pukul 2 @ 3 pagi itulah waktu dia bangun dah buat macam-macam, tidur mesti terjaga, buka pintu pun boleh terjaga, tak tahu la nak buat apa. Inilah kalau ada anak tantrum.

Sembelit?

Kadang nak membuang anak nangis.. sebab susah nak membuang lepas tu dia akan meragam ada je yang tak kena.

Bayi anda ada masalah macam diatas? Tercari-cari penyelesaian yang mudah? Dan Selamat Untuk Bayi? Youbaby krim boleh membantu.

Fungsi Youbaby cream & shower gel

  1. Batuk berkahak / Selsema
  2. Eczema / Ruam
  3. Alrgic / Kulit sensitif
  4. Kembung Perut / Sembelit
  5. Tidur tak lena / Tantrum
  6. Gigitan serangga 
  7. Jaundice

Real testimoni, Fast result
Berkesan untuk bayi
kulit sensitif !!

Lihat video dibawah kesan selepas penggunaan krim Youbaby. 

Pantang salah makan badan terus naik merah-merah gatal, kadang kesian tengok anak tak tido malam tergaru-garu. Sampai saya ikhtiar guna krim ni. Macam tak percaya selepas sejam 30 minit kesan merah-merah dan gatal pada kulit anak saya dah tak ada.

“Puan Wani”
Johor

Apa yang bestnya produk YOUBABY dengan produk lain?

Natural Product

Menggunakan bahan natural bebas bahan kimia yang berbahaya seperti paraben, steroid dan mercury

Selamat

Tidak panas, Tidak melekit dan Water base iaitu mudah meresap pada kulit bayi

Multifungsi

Multifungsi, lebih jimat dan sangat selamat digunakan untuk bayi seawal 1 hari

Diuji

Diuji secara klinikal bebas daripada bahan kimia yang berbahaya seperti merkuri, plumbum dan steroid

Mendapat Kelulusan KKM

Produk Youbaby telah diuji secara klinikal iaitu bebas daripada bahan kimia
berbahaya seperti Lead, Asenic, Cadmium & Mercury.

Testimoni koprat

Lebih dari testimoni!

Dah Lebih 15 000 unit telah terjual di seluruh Malaysia termasuk Brunei dan Singapura.

Testimoni 1

Dah macam-macam ikhtiar ubat steroid pun dah guna tapi sekejap je lepas tu naik balik. Alhamdullah… Lepas sapuan krim Youbaby masalah eczema anak dah makin baik.

-Puan Nini

Testimoni 2

Anak alahan ubat steroid muka baby jadi bengkak lepas guna krim yang ada steroid. Alhamdullah… Lepas sapuan krim Youbaby masalah eczema anak dah makin baik.

-Puan Ain

Testimoni 3

Baby muntah kahak selambak selepas sapuan nipis youbaby. Nafas dah tak laju baby pun mudah untuk tidur.

-Puan Nurul

Tiga Jaminan Untuk Anda

Pulangan Wang
30 Hari

Jika ada kerosakkan, produk tidak serasi dengan anak anda atau sebagainya, maklumkan kepada kami untuk pemulangan wang.

Produk
Berkualiti

Produk diuji secara klinikal bebas daripada bahan kimia yang berbahaya seperti merkuri, plumbum dan steroid

Harga
Yang Berpatutan

Bersaiz besar 60ml yang boleh digunakan sehingga 2 hingga 3 bulan penggunaan serta multifungsi

Mini Pack Cream

Mini Pack

Youbaby Cream
RM 19
00
  • Free Postage
  • Mudah Dibawa

Combo Mini Pack

Youbaby Cream
RM38
RM 20
00
  • Free Postage
  • Mudah Dibawa
  • Jimat
Jimat

FAQ

🌸FAQ -FREQUENTLY ASKED QUESTIONS
  • Pastikan kebersihan persekitaran dan tempat yang kita bawa bersama anak-anak.

  • Sediakan kelengkapan yang perlu bila keluar membawa anak-anak seperti hand sanitizer, wipe tisu dan tisu.

  • Perhatikan keadaan sekeliling. Jika di kedai makan. Lap baby chair sebelum anak duduk. Basuh tangan selepas main.

  • Lap mulut hidung dan tangan anak dengan tisu dan buang di tempat yg sepatutnya.

  • Berjumpa doktor untuk rawatan lanjut dan nasihat daripada pakar.

  • Untuk ubat sapu bagi mengurangkan gatal dan ketidakselesaan kulit boleh ikhtiar dengan Youbaby Cream.

  • Sentiasa waspada anak-anak dengan tanda-tanda dan gejala HFMD seperti kurang selera makan dan minum, muntah berterusan serta mengantuk.
  • Kandungan bahan di dalam Youbaby Ceam mempunyai bauan essential yg berfungsi sebagai medium penenang. Ia bertindak balas dengan sistem saraf.

  • Jika anak ada masalah tidur tidak lena ibu-ibu boleh pantau aktiviti di siang hari.

    • Contoh :  Pantau waktu tidur anak di siang hari. Pantau pemakanan, kerana makanan manisan berlebihan akan memberikan tenaga yang lebih dan akan mengangu tidur anak anda.
  • Orang dewasa juga boleh menggunakan youbaby cream ni. Cuma cara penggunaan sedikit berbeza. Untuk dewasa sapuan 3 ke 5 kali sehari atau lebih jika perlu.

  • Untuk bayi yang bawah 2 tahun digalakkan sapuan nipis seperti lotion 3 ke 5 kali selepas mandi, sebelum tidur atau jika perlu.
  • Youbaby cream tidak menjanjikan bagus utk menghalang gigitan nyamuk atau serangga. Cuma di dalam youbaby cream terdapat kandungan Garlic & EO Geranium . Di mana salah satu fungsi garlic adalah sebagai mosquito repellent serta boleh juga ikhtiar untuk menghalang nyamuk.

  • Fungsi utama youbaby cream adalah membantu merawat masalah kulit seperti kegatalan, kesan parut dan mengurangkan kesan bengkak akibat gigitan nyamuk dan serangga.
  • Youbaby cream di formulasikan khas untuk membantu dalam masalah Jaundice. Bahan Di dalam youbaby cream mengandungi garlic dan habbatus sauda yang membantu bayi lebih mudah untuk membuang agar kadar bilirubin berkurang.

  • Mandian Youbaby Head to toe yang mengandungi kandungan EO geranium juga dapat membantu mengurangkan bacaan kuning pada bayi.

  • Penyususan yang kerap dimana membantu mengurangkan bacaan kuning pada bayi. Disarankan setiap 1 ke 2 Jam.
  • Youbaby krim selamat digunakan oleh bayi G6PD kerana kandungan bahan youbaby bebas dari bahan kimia berbahaya yang boleh menyebabkan alergik seperti menthol dan camphor.

  • Testimoni pengguna  yang mempunyai bayi G6PD juga berpuas hati setelah menggunakan youbaby.
  • Harus diingatkan, youbaby cream hanyalah sekadar satu ikhtiar untuk membantu serta mengurangkan masalah-masalah utama bayi. Keserasian juga adalah berbeza pada setiap bayi.

  • Kami mempunyai ratusan testimoni pengguna yang berpuas hati dengan keberkesanan youbaby cream. Malah, Youbaby telah dijadikan sebagai krim harian dan produk penjagaan bayi pilihan.
  • Tidak memudaratkan. Bahan utama dalam youbaby cream adalah daripada bahan2 natural dan ia selamat untuk bayi.

  • Youbaby cream juga adalah bersifat water base dimana lebih mudah meresap dan tidak melekit pada kulit bayi.

  • Youbaby juga telah memperoleh kelulusan KKM dimana ia selamat dan bebas dari bahan kimia atau dadah berbahaya.

  • Produk youbaby juga telah diuji secara klinikal bebas dari bahan kimia berbahaya seperti plumbum, arsenic, cadmium serta merkuri.
  • Untuk bayi 2 tahun kebawah liang roma dan kadar serapan terhadap sesuatu bahan sangat sedikit maka sapuan nipis digalakkan untuk mengelakkan keradagan pada kulit bayi yg nipis dan sensitif itu.

  • Digalakkan juga untuk bayi 2 tahun kebawah untuk melakukan patch test untuk mengetahui samada bayi tersebut mempunyai alergic pada mana2 bahan youbaby
  • Boleh. Kandungan di dalam YBC mengandungi bahan seperti VCO , Daun Gelenggang serta aloevera sebagai alternatif rawatan sementara utk luka. Sedikit berangin dan tidak pedih apabila digunakan di permukaan seperti luka, melecet atau ruam.

  • Jika mengalami masalah ketidakselesaan yg berlarutan dinasihatkn supaya berhenti menggunakan di tempat yg luka atau melecet. Segera dapatkan rawatan daripada doktor.
  • Boleh. Wanita mengandung mudah mengalamai SEBU PERUT, serta jika mempunyai masalah seperti BATUK SELSEMA, tidak digalakkan  makan sebarang ubatan yang boleh memudaratkan kandungan. Dengan penggunaan Youbaby cream yang diperbuat dari bahan semulajadi  dapat membantu untuk melegakan serta menghilangkan masalah loya.
  • Youbaby cream merupakan alternatif sahaja dalam membantu merawat masalah Demam kerana kandungan di didalam youbaby cream mengandungi  vco dan aloevera dimana baik dalam menurunkn suhu badan bayi ketika demam.

  • Jika demam terlalu serius serta tiada perubahan, bayi perlulah dirujuk pada pakar seperti Dr untuk mendapatkan rawatan dan nasihat.
  • Produk Youbaby (Mini Pack)

    Beli 2 Hanya RM20.00 Sahaja!

    Penghantaran RM12.00
    Percuma Penghantaran Sekarang!
    Scroll to Top