Pemilihan Terbaik Untuk Baju Si Manja – 6 Easy and Simple Tips

Diantara pemakanan, salin baju, sendawa, dan menenangkan, perkara terakhir yang mungkin membimbangkan ialah pakaian bayi yang menggunakan terlalu banyak usaha dan tenaga atau gosok bayi anda dengan cara yang salah.

Maklumat mengenai pakaian bayi

Diantara pemakanan, salin baju, sendawa, dan menenangkan, perkara terakhir yang mungkin membimbangkan ialah pakaian bayi yang menggunakan terlalu banyak usaha dan tenaga atau gosok bayi anda dengan cara yang salah.Tetapi apabila anda tahu beberapa peraturan mudah untuk membeli-belah, walaupun lampin yang paling leceh untuk dipakaikan juga akan berubah menjadi lebih mudah dan ringkas dan anak kecil anda akan menikmati dunia barunya dalam keselesaan dan penuh gaya.

Apa yang perlu dicari ketika membeli

Ketahui bagaimana untuk mengukur dengan cara yang betul. Ini adalah garis panduan umum; setiap syarikat pengeluaran baju mempunyai saiz yang berbeza , seperti orang dewasa. Dan nombor pada label bukan indikasi bagaimana anak anda perlu membesar.

AgeSize
Newborn0-3 months
3 months3-6 months
6 months6-9 months
9 months9-12 months
1T12-24 months
2T25-36 months
3T36-48 months
4T/448 months plus;size 4T will have diaper room, size 4 will not
 • Beli dalam kuantiti yang sedikit. Ibu bapa biasanya tidak memerlukan baju “bayi yang baru lahir” dalam kuantiti yang banyak – kerana bayi akan dengan cepat membesar. Anda juga tidak akan tahu saiz sebenar bayi anda sehingga si kecil itu dilahirkan.
 • Apabila dalam keraguan … Beli saiz lebih besar. Bayi seolah-olah membesar dengan semalaman! Anda sentiasa boleh lipat atau senseng pakaian bayi anda sama ada pada bahagian seluar atau tangan jika pakaian mereka terlalu labuh atau besar sementara menunggu mereka membesar sehingga baju tersebut muat dan terletak elok pada mereka.
 • Cari kain lembut. Bayi baru mempunyai kulit yang sensitif. Sesetengah pakar mengesyorkan untuk menggunakan baju jenis semua kapas, walaupun begitu campuran kapas lembut juga berfungsi untuk sesetengah bayi. Fabrik organik selalunya lebih lembut daripada salah satu daripada mereka, walaupun biasanya lebih mahal berbanding dengan yang lain. Pakaian “Tagless”, di mana saiz dan maklumat mencuci dicetak di bahagian belakang leher, kadang-kadang menyebabkan kerengsaan kulit. Jika anda melihat bayi anda mempunyai kemerahan di kawasan itu, bertukar kepada pakaian dengan tag-anda boleh memotongnya.
 • Pertimbangkan betapa mudahnya pakaian dapat dipakai dan ditanggalkan. Butang boleh jadi sangat melecehkan apabila anda mempunyai bayi yang sangat lincah dan hyper. Butang katup dan zip sangat berguna dan mudah untuk digunakan. Cari baju yang mempunyai ruang lubang leher yang longgar atau baju yag mempunyai butang katup pada kolar, yang dimana sangat bagus untuk menyarung baju pada bayi anda dengan lembut ke atas kepala bayi yang baru lahir.
 • Pastikan mudah untuk menukar lampin juga. Kebanyakan bodysuits bayi dan baju tidur mempunyai butang katup pada bahagian seluar atau bawah. Ini untuk memudahkan penukaran lampin kotor. Bersihkan pakaian anak anda. Bodysuits bayi dengan lipatan sampul di leher garis boleh ditarik ke bawah dengan perlahan-lahan dan dikeluarkan jika ada bahagian pada baju bodysuits bayi tersebut (Anda tidak mahu untuk menanggalkan baju tersebut dengan menarik ke atas kepala bayi anda.)
 • Pilih seluar yang elastik. Ia mungkin menarik perhatian anda untuk mendapatkan anak kecil anda sepasang seluar jeans biru yang penuh gaya, lengkap dengan butang terbang. Tetapi melainkan jika seluar anak anda mempunyai tali pinggang bergetah dan elastik, ia mungkin tidak selesa untuk anak-anak anda.

Pesanan Penting Keselamatan
 • Apa-apa yang boleh menanggalkan pakaian bayi boleh menjadi bahaya tersedak, termasuk busur, butang, bunga, appliqués, dan cangkuk, jadi sebaiknya berpakaian bayi tanpa sebarang hiasan yang mudah tercabut seperti apa yang tertera. Jenama pakaian bayi utama seringkali mengelakkan jenis hiasan seperti begini, tetapi barang-barang buatan sendiri, tangan-turun, dan kepingan dari syarikat-syarikat kecil mungkin mempunyai mereka. Jika anda mempunyai pakaian dengan hiasan, beri tugasan yang baik sebelum memakai untuk memastikan ia dipasang dengan tegas.
 • Sebarang perhiasan berbentuk tali pada leher atau pinggang boleh menjadi bahaya dan berisiko jika mereka bermain di taman atay di sekitar rumah yang dipenuhi pelbagai perabot. Laporan Pengguna mencadangkan mengelakkan pakaian dengan tali pinggang sama sekali. Jika anda mempunyai pakaian dengan tali leher tali leher, keluarkannya, dan cek tali pinggang tali pinggang untuk memastikan ia dijahit dengan selamat dan tidak boleh ditarik lebih daripada 3 inci pada kedua-dua hujungnya.
 • Pertimbangkan untuk melaraskan pelekat, ruching, tulle, dan hiasan lain di sekitar kolar semasa 12 bulan pertama. Embroidery di dada, terutamanya jika ia merebak di sisi yang menentang kulit, juga harus dielakkan. Semua ini boleh menyebabkan bayi anda mengalami ruam.
 • Pakaian baru sering dirawat dengan bahan kimia untuk membuat bahan mentah. Basuh semua barang sebelum memakai.
 • Perhatikan jika ada benang dan gelung tergantung, terutamanya pada stoking kaki atau dalam poket yang boleh menjejaskan jari-jari bayi kecil dan jari kaki.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

More to explorer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top