Perkembangan Bayi Umur 1 Tahun

1. Nak pakaikan lampin dia masa perkembangan umur 1 tahun ni memang susah. Tak reti duduk diam. Ligatnya bukan main. Mentang2 dia dah pandai berjalan kan 🙂

Perkembangan (2)

2. Nak bagi makan pun kena berkejar-kejaran. Kalau mood dia ok, dia lapar, memang dia akan betul2 makan. Once dah datang mood dia main-main, sabar je lah…..

Perkembangan (3)

3. Masa perkembangan umur time ni, dia mula la tunjuk aksi memanjat dia terutamanya time panjat sofa ke tangga ke, laju je dia naik kan…. Makin ditegah, makin galak dia buat….

Perkembangan (4)

4. Dah umur-umur gini, memang dia suka habiskan masa depan tv dekat2 pulak tu. Macam biasa la rancangan kegemaran dia macam Upin Ipin, Didi & Friends, Omar & Hana dan banyak lagi.. Tekun habis dia tengok semua cerita tu… hehehehe…

Perkembangan (5)

5. Bila dah berkembang umur 1 tahun ni,,, dia dah pandai sebut beberapa patah perkataan. Contoh Papa, Mama, Dada….. Time ni la diaorang paling happy bila bermain 🙂

Perkembangan (6)

6. Dah umur baya 1 tahun ni, dia tak heran kat mainan yang mahal2…. Dia lagi suka main remote tv, periuk, cawan, teko, garpu sudu, banyak lagi la… hahhaha… Habis semua perkakas tu dia buat main masak2:)

Perkembangan (7)

7.Dah masuk umur 1 tahun ni, waktu tidur pun dah berubah. Time ni kadang2 tidur siang sekali je… Selebihnya dia akan habiskan masa bermain. Tapi, bila masuk malam, dia la tidur paling awal sekali :p

Semoga info perkembangan bayi ini bermanfaat untuk parent2 di luar sana terutamanya kaum ibu di luar sana 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

More to explorer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
× Wasap Kami