Blog

Perlu Atau Tidak Ibu Hamil Ambil Vitamin C? – The Important Of Vitamin C

Vitamin C ni bukan perkara baru pun. Semua orang tahu pentingnya pengambilan vitamin C dalam harian dan kebaikannya. Lebih-lebih lagi ibu mengandung. Pengambilan vitamin C amat penting untuk ibu-ibu mengandung untuk kesihatan dan perkembangan anak dalam kandungan. Tapi, berapa banyak kuantiti vitamin C ibu mengandung boleh ambil. Vitamin C atau panggilan lainnya, asid askorbik adalah …

Perlu Atau Tidak Ibu Hamil Ambil Vitamin C? – The Important Of Vitamin C Read More »

Umur Berapa Untuk Kenal Pasti Bakat Anak? : 4 Ways Trace Your Kids Natural Talent

Ada sesetengah ibu bapa kat luar sana berpendapat yang bakat anak-anak akan dapat dilihat sebaik sahaja anak-anak mereka bila besar nanti. Mereka berpendapat bahawa anak-anak masih lagi fasa dalam mengenal dunia dan minat untuk mencuba pelbagai benda, lebih-lebih lagi kalau anak yang berusia bawah 5 tahun. Bagus sebenarnya biarkan anak untuk meneroka dunia luar,namun ibu …

Umur Berapa Untuk Kenal Pasti Bakat Anak? : 4 Ways Trace Your Kids Natural Talent Read More »

Bahaya Ibu Mengidam :101 Basic Healty Tips For Pregnant Mom

Korang pernah tak dengar ibu-ibu mengandung mengidam nak makan benda pelik-pelik? Ada yang nak makan daging arnab, ada yang nak makan buah manga jiran sebelah, ngidam nak naik grab pun ada. Masa ibu-ibu tengah mengandung, mesti ada mengidam macam-macam. Yang si suami pun sibuk cari makanan sebab si isteri mengidam. Ye la, orang kata, kalau …

Bahaya Ibu Mengidam :101 Basic Healty Tips For Pregnant Mom Read More »

Didik Anak Jadi Lebih Disiplin : 8 Basic Tips For Parents

Sebenarnya taki kira apa pun cara untuk disiplin kan anak, matlamat sebenar ibu bapa  adalah untuk mendidik anak-anak menjadi orang yang berdisplin dan berdikari dalam pada masa yang sama. Sikap disiplin dapat membantu anak-anak untuk menahan daripada mencuba atau melakukan perkara yang tidak elok dan memberi kesan yang negatif pada mereka. Sebagai contoh, anak-anak yang …

Didik Anak Jadi Lebih Disiplin : 8 Basic Tips For Parents Read More »

12 Makanan Ringan Sihat Untuk Anak-anak Anda : 101 Tips To Stay Healthy

Syarikat pengeluaran makanan ringan sangat bijak dalam mereka dan mencipta jajnan yang mampu menarik perhatian lebih-lebih lagi kanak-kanak. Ada makanan ringan yang berbentuk watak kartun kegemaran kanak-kanak dan ada juga jajan yang dapat hadiah mainan mini percuma untuk setiap pembelian jajan. Kanak-kanak yang sedang membesar sering berasa lapar sebelum waktu makan. Walau bagaimanapun, banyak makanan …

12 Makanan Ringan Sihat Untuk Anak-anak Anda : 101 Tips To Stay Healthy Read More »

Ibu Bapa Yang Baik, Anak Berjaya – 5 Essential Tips How To Be ‘Parents’?

Cita-cita dan definisi kejayaan setiap orang itu berbeza. Setiap keluarga berbeza, begitu juga nilai mereka. Penting untuk tahu apa cita-cita keluarga sendiri supaya ada hala tuju dan tujuan untuk keluarga anda. Kalau perasan, mesti ada satu keluarga yang hampir semuanya menjadi pendidik, ada juga yang menjadi doktor, dari atok, turun ke si ayah dan anak. …

Ibu Bapa Yang Baik, Anak Berjaya – 5 Essential Tips How To Be ‘Parents’? Read More »

Terapkan Tabiat Yang Sihat Dalam Kalangan Anak-Anak: 10 Tips For Healthy Kids

Sebagai ibu bapa yang prihatin, sikap kita akan lebih mudah dipengaruhi berbanding dengan genetik yang ada pada diri.Anak-anak juga akan turut mempunyai habit tersendiri, sama ada buruk atau baik. Tunjukkan kepada mereka bahawa kita ambil berat terhadap mereka dan beri mereka nasihat yang mereka akan ingat dan amalkan pada masa akan datang.  Tabiat 1: Menjadikan …

Terapkan Tabiat Yang Sihat Dalam Kalangan Anak-Anak: 10 Tips For Healthy Kids Read More »

Didik Anak-Anak Jadi Lebih Yakin: Confident Tips 101 For Your Kids

Sejak lahir, anak-anak belajar kemahiran baru dengan kadar yang memeningkan dan rawak. Dan bersama dengan kebolehan baru itu, mereka juga akan memperoleh keyakinan untuk menggunakannya.Apabila kanak-kanak semakin membesar, keyakinan itu sama pentingnya dengan kemahiran itu sendiri. Untuk berkembang maju, anak-anak perlu mempercayai kemampuan mereka sendiri pada ketika itu dan dalam pada masa yang sama, mereka …

Didik Anak-Anak Jadi Lebih Yakin: Confident Tips 101 For Your Kids Read More »

Bahaya Budaya Banding Anak-Anak: Stop Compare!

Ramai ibu bapa yang sering membandingkan anak-anak mereka dengan anak-anak lain dengan tujuan untuk memberi motivasi mereka untuk lebih cemerlang. Tetapi, dalam tanpa sedar atau tidak perbuatan ibu bapa dalam bandin anak sendiri dengan anak lain boleh memberi kesan yang sebaliknya dan anak yang dibandingkan mungkin merasa rendah diri kerana boleh merosakkan harga diri mereka. …

Bahaya Budaya Banding Anak-Anak: Stop Compare! Read More »

Utamakan Keselamatan Anak Anda: 9 Ways Safety Lessons For Kids

Risau Dengan Keselamatan Anak? Pasti anda pernah membaca atau mendengar tentang ramai kanak-kanak yang cedera, diculik, atau mereka yang masih hilang hingga hari ini. Anda mungkin curiga atau keliru jika memang benar ada orang yang ingin menculik dan cederakan kanak-kanak yang tidak bersalah. Lebih kerap daripada itu, penjenayah sering memilih sasaran mereka secara rawak. Mangsa …

Utamakan Keselamatan Anak Anda: 9 Ways Safety Lessons For Kids Read More »

Scroll to Top
× Wasap Kami