7 Permainan Pantai Untuk Anak Anda – Best Activity

Permainan Pantai Yang Mengembirakan untuk Main dengan Anak-Anak

Permainan pantai ini adalah satu aktiviti yang boleh dilakukan oleh ibu bapa semasa cuti sekolah atau cuti hujung minggu. Hal ini kerana akan dapat mengeratkan lagi hubungan ibu bapa dan anak-anak. Disebabkan harian-harian kerja yang abiotin collagen conditioner kot kap modelleri 2013 gümüş zarif bileklik gps tracker do auta heureka Combinaisons roll on jade tamini tasche casio edifice efr 547d 1avuef honor 9 lite vs samsung s6 edge houston texans andre johnson jersey jordan travis jersey best water efficient toilets under armour bow hunting t shirt andre johnson jersey sisteme de inchidere bratara ikea klobo sofa gak sibuk akan membuatkan anak rasa kurang masa untuk berbual dan perhatian. Oleh itu, ibu bapa mesti ambik berat tentang perkembangan anak-anak agar hubungan keluarga lebih terjamin.

Permainan ini juga digalakkan kerana boleh perkembangan anak-anak terhadap situasi sekeliling. Anak-anak akan belajar mengenal suasana yang berlaku di persekitaran mereka. Sekali-sekala manfaatkan masa bersama anak-anak adalah kenangan yang boleh mereka ingat sehingga mereka meningkat dewasa. Di saat ini, ibu bapa perlulah menolak semua perkara tentang kerja atau perkara yang boleh menganggu anda untuk meluangkan masa bersama anak-anak. Perkara itu akan membantu anda untuk fokus masa bersama anak-anak.

Dunk ‘n’ Dip

Pastikan anak-anak kecil berada dan duduk berdekatan kita atau duduk ditepi pantai yang memudahkan ibu bapa memantau mereka. Melakukan permainan mengisi cawan dengan air, kemudian lari untuk mengosongkannya ke dalam baldi. Yang pertama untuk mengisi kemenangan baldi. Hal ini akan membuatkan anak lebih semangat dalam melakukan aktiviti permainan yang mereka lakukan. Justeru, ianya akan cenderungkan anak-anak ke satu perkara yang lebih gembira.

Ibu bapa juga boleh melakukan permainan ini sekali agar mereka rasa anda lebih menghargai masa bersama mereka.

Membina Istana Pasir

Gembira Kanak-kanak Putih Kecil Yang Cantik Membina Istana Pasir Di Pantai  Ai Dijana | Fotografi JPG percuma muat turun - Pikbest

Cuba membina corak yang menyeronokkan  di istana pasir. Isi baldi dengan separuh pasir dan separuh air. Tuang pasir basah melalui corong plastik untuk membina struktur pantai abstrak. Tidak mempunyai corong? Potong bahagian bawah botol dua liter kosong untuk membuat anda sendiri. Aktiviti ini akan lebih menyeronokkan apabila ibu bapa membeli permainan yang sesuai untuk digunakan membuat istana pasir. Pelbagai corak dan bentuk akan membuatkan anak-anak lebih teruja dan gembira melakukan akitiviti itu.

Pasir Dan Seni Cengkerang

Seterusnya, ambil bekas atau plastik yang boleh digunakan untuk mengumpulkan kulit kerang atau cengkerang menarik yang berada di tepi pantai. Kumpul dan susun semua penemuan anda untuk membuat gambar yang menyeronokkan. Hal ini akan membuatkan anak-anak mengenal jenis atau bentuk cengkerang yang dijumpai. Oleh itu, ibu bapa haruslah manfaatkan masa bersama mereka.

Tuala Muzik

Berikut adalah aktiviti pantai yang menyeronokkan setiap umur boleh mengambil bahagian. Layurkan tuala pantai dalam bulatan dan nyanyikan lagu yang menggembirakan. Aktiviti ini akan membuatkan suasana lebih rapat antara ibu bapa dan anak-anak. Anda sebagai ibu bapa haruslah memainkan peranan untuk memilih lagu yang seuai untuk dinyanyikan ketika masa itu.

Permainan Sasaran

Lukis bulatan di dalam pasir dengan nombor dalam setiap satu. Cabarannya adalah anak-anak perlu merebut mata dengan melemparkan batu pada sasaran. Siapa yang mengumpulkan mata lebih banyak akan diberikan hadiah untuk anak-anak lebih rasa bersemangat. Kenangan seperti ini akan membuatkan anak berasa disayangi dan dihargai oleh ibu bapa mereka. Sebagai ibu bapa, kita mestilah memastikan anak-anak mendapatkan kenangan yang indah di masa mereka kecil lagi.

Permainan Pantai Yang Mengembirakan untuk Main dengan Anak-AnakBowling Pantai

Gunakan cangkul untuk menggali enam lubang dalam pasir dalam konfigurasi piramid. Berikan bola tenis kepada anak anda untuk mendapatkan gol. Permainan ini juga boleh menjimatkan kos dan anak-anak pun akan rasa gembira. Bagi lah mereka peluang untuk mendapatkan mata lebih tinggi kerana perkara itu akan membuatkan mereka rasa terhibur.

Bercerita

Bercerita adalah aktiviti terakhir yang sangat “best” untuk dilakukan. Disini anak-anak boleh menceritakan harian dan aktiviti yang mereka lakukan sepanjang anda sibuk bekerja. Luahan hati dari seorang anak amatlah penting dan perlu diambik berat kerana akan memberi kesan kepada perkembangan mereka. Selepas selesa menghabiskan masa di bawah sinar matahari, beristirehat dengan melepak dengan anak-anak di tepi pantai bersama anak anda. Aktiviti ini akan merapatkan lagi hubungan anak-anak dan ibu bapa. Sedikit sebanyak akan memberi kesan kepada sesebuah keluarga.

Kredit: Beach Activity 

Facebook
Twitter

More to explorer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top